Bezienswaardigheden

De Levendige Wereld van de Goudse Kaasmarkt

Op de toeristische kaasmarkt van Gouda wordt een eeuwenoude traditie levend gehouden, waar boeren en handelaren net als vroeger onderhandelen over de prijs van de kaas met een klassiek spel van ‘handjeklap’. Deze levendige markt speelt zich af in het historische decor van De Waag, waar de kaas vervolgens nauwkeurig wordt gewogen.

Maar de kaasmarkt biedt veel meer dan alleen onderhandelingen en wegen. Bezoekers kunnen genieten van diverse andere activiteiten, waaronder het ambacht van kaasmaken, demonstraties van oude ambachten, muzikale optredens, het traditionele kaasraden en zelfs de mogelijkheid om zichzelf te laten wegen in De Waag. De sfeer is bruisend en authentiek, waardoor de kaasmarkt een ware beleving wordt voor toeristen en lokale bezoekers.

Het evenement trekt jaarlijks vele bezoekers, zowel uit binnen- als buitenland. In 2023 kwam maar liefst 70% van de bezoekers uit het buitenland, met name uit Duitsland en Frankrijk, die de Goudse Kaasmarkt als een must-see bestemming op hun reisroute beschouwden. De toegang tot de kaasmarkt is bovendien gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om te genieten van deze unieke ervaring van kaas, traditie en ambacht.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button