Bezienswaardigheden

Ontdek de magie van Diergaarde Blijdorp

Als een van de oudste en meest bezochte dierentuinen van Nederland, staat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam synoniem voor avontuur en verwondering. Als winnaar van de ZooSite Award biedt deze dierentuin een unieke ervaring die je niet mag missen.

Betoverende ontmoetingen in Oceanium

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Oceanium, waar kleurrijke vissen je begroeten terwijl je door de lange tunnel loopt. Hier wandel je als het ware over de bodem van de oceaan, omringd door haaien en schildpadden. Ontdek de geheimen van de Atlantische Oceaan in het publiekslaboratorium en beleef een 3D-avontuur tussen de pinguïns. Durf jij het aan om de anaconda’s en piranha’s te ontmoeten?

Verken de prachtige Amazonica en de serene Chinese sfeertuin

Stap binnen in Amazonica, het grootste vlinderparadijs van Europa, waar kleurrijke vlinders je omringen terwijl je door het Amazone-gebied wandelt. Bewonder de majestueuze zoetwaterroggen en waag je aan een ontmoeting met de fascinerende bewoners van de jungle. In de rustgevende omgeving van de Chinese sfeertuin ontdek je unieke monumenten en ervaar je de schoonheid van de natuur in al haar pracht.

Een historisch en groen erfgoed

Als een eerbetoon aan architect Sybold Van Ravesteyn herbergt Diergaarde Blijdorp maar liefst 21 rijksmonumenten. Met behulp van de app kun je deze monumenten verkennen en meer te weten komen over hun geschiedenis. Wist je dat Diergaarde Blijdorp niet alleen een dierentuin is, maar ook een officiële botanische tuin met een internationaal keurmerk? Ontdek de diversiteit van flora en fauna, van bromelia’s tot reuzenwaterlelies.

Duurzaamheid en natuurbehoud

Diergaarde Blijdorp zet zich actief in voor een duurzame toekomst, met energieopwekking via zonnepanelen en het gebruik van biologisch voer voor de dieren. Daarnaast draagt de dierentuin bij aan wereldwijd natuurbehoud, fokprogramma’s en educatie. Met een Green Key Gold keurmerk erkent Diergaarde Blijdorp haar inzet voor een beter milieu en een groenere toekomst. Beleef de magie van Diergaarde Blijdorp en ontdek de wonderen van de natuur!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button